Google Etiket Yöneticisi simgesi Google Etiket Yöneticisi Cananla Denenmiş tarifler

Pages

5 Ekim 2012 Cuma

PASTANE TUZLUSU

Malzemeler:
1 su bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı su
1/2 çay bardağı sirke
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz 
1 çay kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı haşhaş tohumu
1 tane yumurta(sarısı üzerine)
Alabildiğince un
Yapılışı:Bir kabın içine sıvıyağ,su,sirke,şeker,tuz,karbonat,yumurta akı,haşhaş tohumu ve alabildiğince un eklenip yoğurulur.Hamur iyice yoğrulup 10 dk kadar dinlendirilir.Hamurdan ufak bezeler alıp elimizle istenilen şekil verilir veya kurabiye kalıbıyla kesilir.Yağlı kağıt serili tepsiye dizilir.Üzerlerine yumurta sarısı susam veya çörek otu serpilir.Önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir.(saklama kabında 1 hafta tazeliğini korur)
Afiyet Olsun.

1 Ekim 2012 Pazartesi

KIYMALI LAZANYA

Malzemeler:
1/2 paket lazanya
1 adet soğan
300 gr kıyma
3-4 adet domates
2 adet havuç
1-2 diş sarımsak,tuz
Beşamel sos için:
3 su bardağı süt
3 yemek kaşığı tereyağ
3 yemek kaşığı un
Yapılışı:Soğan ince ince doğranıp zeytinyağında kavrulur.Sarardıktan sonra rendelenmiş havuç ilave edilip birkaç dakika kavurulur.Kıyma eklenip orta ateşte kavrulmaya devam edilir.Küp şeklinde doğranmış domates,sarımsak ve tuz ve su ilave edilip pişirilir.Beşamel sos için tereyağ bir tencerede eritilip un eklenir hafif sarartıldıktan sonra süt eklenip karıştırılarak kaynar duruma gelene kadar pişirilir.Fırın tepsisi yağlanıp en alta beşamel sos dökülür.Bir kat lazanya üzerine kıymalı sostan ve beşamel dökülür.Lazanya bitene kadar bu şekilde kat kat devam edilir.En üstüne beşamel sos dökülüp üzerine kaşar peyniri serpilerek 200 derece fırında pişirilir.
Afiyet Olsun...

26 Eylül 2012 Çarşamba

ETLİ BAMYA




Malzemeler:
1/2 kg bamya
250 gr kuşbaşı et
1 tane soğan
2 tane domates
1-2 diş sarımsak
1/4 limon suyu
zeytinyağ,sirke
tuz,karabiber
Yapılışı:Bamyaların  tepelerini külah keser gibi kesip sirkeli veye limonlu suda yıkayın.Tencereye sıvıyağ alıp küp doğranmış soğan ve sarımsakları ilave edip kavurun.Etleri ekleyip ara sıra karıştırarak etler suyunu çekene kadar kavurun.Küp küp doğramış domates ilave edilip 2-3 dk pişirin.Bamya,tuz ve limon suyu ilave edip pişirin.(ben düdüklü tencerede 15 dk pişirin)
Afiyet Olsun..

21 Eylül 2012 Cuma

ÇİKOLATALI KURABİYE


Malzemeler:
125 gr tereyağ yada margarin
2 çorba kaşığı pirinç unu
5 çorba kaşığı pudra şekeri
2 çorba kaşığı kakao
aldığı kadar un
Üzerine:
150 gr beyaz çikolata
Yapılışı:Bir kabın içine tüm malzemeleri alarak iyice yoğurun.Hamurdan parçalar koparıp 1cm kalınlığında olucak şekilde yuvarlayın.3 cm uzunluğunda kesip yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.160 derecede 10-12 dk pişirin.Kurabiyeler soğuduktan sonra benmari usulü eritilmiş beyaz çikolataya yarısına kadar batırın hindistan cevizi serpip yağlı kağıt üzerine bırakın.Çikolata donduktan sonra servis edin.
Afiyet Olsun...

17 Ağustos 2012 Cuma

Vazgeçilmez Lezzet Çorba

Kim acıktığı zaman dumanı üzerinde tüten bir tas çorbaya hayır diyebilir ki? Üşüyünce, geniş sofralarda buluşunca, hafif bir şeyler yemek isteyince, hastalanınca yardımımıza koşan çorba, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri. Üstelik, hafif ve doyurucu yapısı sayesinde üç öğünde de zengin çeşitleriyle sofralarda yerini alıyor.

Çorba kelimesinin kökeninin ise Farsça "tuzlu haşlama" anlamında kullanılan "shorba"dan geldiğini biliyor muydunuz?

İyi beslenme anlamına gelen Sû ve Pô kelimelerinden türeyen çorba kelimesinin kökeni Sanskritçe'ye kadar dayanıyor. 

Çorba: 10 bin yıldır tüketilen bir besin!

Yaklaşık 10 bin yıl öncesinde bile çorba hazırlandığını ve içildiğini gösteren kayıtlar mevcut. Et ve sebzeyle birlikte pişirildiğinde, malzemelerinin sahip olduğu besin değerlerinin bütünlüğünü taşıyan çorba, o tarihlerden günümüze kadar sofraların en değerli besinlerinden biri olarak kabul ediliyor.

Türk Mutfağı'nın da yıldızı

Dünyanın sayılı mutfaklarından birine sahip Türkiye ise çok zengin bir çorba kültürüne sahip... Mutfaklardaki altın standardın temsilcisi ev yapımı çorbaların yanında, klasik ve yöresel pek çok çeşidiyle hazır çorbalar tüketicilere mutfakta saatler harcatmadan, ailelerinin seveceği lezzetli ve değişik tarifler sunuyor.

Hazır çorbalar, her geçen gün tüketicilerden gelen talepler doğrultusunda geliştirilirken, geniş ürün yelpazesiyle tüketicilerin hijyenik koşullarda taze ve kaliteli malzemeler kullanılarak hazırlanan birbirinden farklı lezzetleri güvenle tüketmelerini sağlıyor.

Tarhanaya Dünyanın İlk Hazır Çorbası demek mübalağa sayılmaz…

Çorbayı oluşturan malzemelerin başında gelen yoğurdun çorba kültürüne kattığı en büyük eser, kuşkusuz tarhanadır. Bir zamanlar göçebe atalarımızın hazır yemeği olan tarhana, hala her zaman ve her yerde çabucak lezzetli bir yiyeceğe dönüşebilecek, taşınması ve saklanması en kolay ve muhteşem üründür.

Tıpkı tarhana gibi, hazır çorbalar da mevsiminde toplanan ve özenle seçilen sebze ve baharatların yüzyıllardır uygulanan, tamamıyla doğal bir koruma yöntemi olan kurutma işlemine tabi tutulması ve harmanlanmasıyla üretiliyor.

Yazın da çorba içilir

Çorba denilince çoğumuzun aklına dumanı tüten sıcacık bir tabak gelse de, Anadolu ve Türk mutfak kültüründe soğuk çorbaların da ayrı bir yeri vardır. Özellikle soğuk ayran kullanılarak
yapılan çorbalar, serinletici özellikleriyle yaz günlerinin hafif ama keyifli yiyeceklerine dönüşüyor. Bu tür çorbaların en başında Sivas'ta yapılan bulgurlu pazılı soğuk çorba ile buğday ve ayranla yapılan soğuk çorba yani ayran aşı çorbası geliyor. Sivas'ta pazı katılan soğuk çorbanın diğer bölgelerdeki yöresel çeşitlerine sarımsak ve nane gibi baharatlar eşlik ederken, kimi bölgelerde ise salatalık gibi yaz sebzeleri eklenebiliyor.

Siz de bir çorba severseniz lezzet dolu çorba dünyasını keşfetmek için www.bencorbaseverim.com adresini ziyaret edin…

Bir bumads advertorial içeriğidir.

ben çorba severim

5 Ağustos 2012 Pazar

SALATALIKLI PATATES SALATASI



Malzemeler:
4-5 Tane patates(haşlanmış)
3 Tane salatalık
2 Kaşık mayonez
1 Kase yoğurt
1-2 Diş sarımsak
1/2 Demet dereotu
Tuz
Yapılışı:
Patates haşlanır,soğuduktan sonra kabukları soyularak çatalla iyice ezilir.Salatalığın kabukları soyulup rendelenir,suyu sıkılıp patatesle karıştırılır.Yoğurt,ezilmiş sarımsak,mayonez,kıyılmış dereotu,tuz patatese ilave edilip iyice karıştırılır.Salata tabağa alınıp dereotuyla süslenip servis yapılır.
Afiyet olsunn...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails