Google Etiket Yöneticisi simgesi Google Etiket Yöneticisi Cananla Denenmiş tarifler

Pages

31 Mayıs 2010 Pazartesi

SU BÖREĞİ


Malzemeler:
5 Yumurta
1 Çay fincanı su
1 Tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Hamuru açmak için:
1/2 Su bardağı un
1/2 Su bardağı nişasta
İçine:
500 gr tatlı lor
1 demet maydanoz
Yufkaların arasına sürmek için:
1 Çay bardağı zeytinyağı
1 Çay bardağı tereyağ
Yapılışı:
Hamur malzemeleri bir kaba alınarak ne çok sert nede çok yumuşak olmayacak bir hamur yoğrulup eşit büyüklükte 10 tane beze yapılır.Bu arada 5-6 lt su,2 kaşık sıvıyağ ve tuz koyup kaynamaya bırakılır.Bir tencereyede soğuk su ve kevgir konulur.Yufkalar un ve nişasta karışımıyla açılır ilk yufka haşlanmadan yağlanmış tepsiye serilir.Diğer yufkalar açılıp kaynayan tencereye konulup 3-4 dk kadar bekletilip soğuk suyun içine konulur.Soğuyunca kevgire koyup suyu süzdürülüp tepsiye yayılır.Her yufkadan sonra tereyağlı karışım sürülür.5.yufkada iç malzemesi konulup yufkalar bitene kadar aynı işleme devam edilir.En üstündeki yufkada haşlanmadan serilip üzerinede tereyağ sürülüp 200 derecede 35-40 dk pişirilir.

30 Mayıs 2010 Pazar

TİRAMİSU



Malzemeler:
1 Adet kakaolu pastaban
1 Kupa şekerli koyu nescafe
Kreması için:
1/2 lt süt
3 Yemek kaşığı un
3 Yemek kaşığı şeker
1 Yumurta sarısı
1 Kutu labne peyniri
Yapılışı:
Yumurta sarısı,un ve şekeri karıştırıp üzerine sütü ekleyip orta ateşte karıştırarak pişirin.Muhallebi kıvamına gelince altını kapatıp labne peynirini ekleyip iyice çırpın.Pastabanın ilk katını servis tabağına koyup nescafeli karışım ile ıslatın.Kremanın yarısını yayıp ıslatılmış ikinci katını üzerine kapatın.Kremanın kalanını üzerine döküp spatula ile düzeltilir.Üzerine kakao serpilerek servis yapılır...

29 Mayıs 2010 Cumartesi

ZEYTİNYAĞLI TAZE FASULYE



Eminim herkesin evinde daha alası yapılıyordur, arşivimde olması adına yayınlıyorum:))

Malzemeler:
1/2 kg taze fasulye
2-3 Adet domates
1 Adet soğan
3-4 Adet sivri biber
1 Çay bardağı zeytinyağ
1 Çay bardağı su
1 Tatlı kaşığı tuz
2 Tatlı kaşığı şeker
Yapılışı:
Fasulyeyi yıkayıp kenarlarını alın ve ortadan ikiye bölün.Bir tencerenin içine fasulyeleri,doğranmış domatesleri ve diğer malzemeleri yayın,iyice karıştırın.Orta ateşte fasulyeler yumuşayana kadar pişirin.Ilınınca buzdolabına kaldırıp 2-3 saat sonra servis yapın.

28 Mayıs 2010 Cuma

TAVUKLU PİLAV


Malzemeler:
2 Su bardağı pirinç
3-4 Su bardağı kaynar su
2 Yemek kaşığı tereyağ
Haşlanmış ve didiklenmiş tavuk eti
Haşlanmış nohut
Tuz
Yapılışı:
Pirinç ılık suda bekletilip iyice yıkanır.Tencerede tereyağ kızdırılıp pirinçler 4-5 dk kadar kavurulur.Üzerine kaynar su,nohut ve tuz ilave edilip pişirilir.Piştikten sonra üzerine tavuk eti konularak servis yapılır.

27 Mayıs 2010 Perşembe

HAŞHAŞLI TATLI


Malzemeler:
4 Tane yumurta
1/2 Su bardağı şeker
1 Su bardağı sıvıyağ
1 Su bardağı süt
1 Su bardağı haşhaş
1 Su bardağı irmik
1 pkt vanilya
1 pkt kabartma tozu
1,5 Su bardağı un
Şerbeti:
2,5 Su bardağı şeker
2,5 Su bardağı su
yarım limon suyu
Yapılışı:
Bütün malzemeler mikserle kek kıvamıa gelene kadar çırpılır.Yağlanmış tepsiye dökülüp önceden ısıtılmış fırında pişirilir.Şerbeti 10 dk kısık ateşte pişirilip limonu sıkıldıktan sonra 5 dk daha kaynatılıp ocaktan alınır.Ilık tatlıya ılık şerbet dökülerek üzeri krem şanti ile süslenerek servis yapılır.

60.P.D.Ç.S.E ne ev sahipliği yapan GÜLCAN'nın sayfasına gitsin....

25 Mayıs 2010 Salı

ŞAKŞUKA


Herkesin bildiği ama benim çook sevdiğim bir yemek..
Malzemeler:
2-3 Adet patlıcan
4 Adet patates
9-10 Tane sivri biber
3-4 Tane domates
1-2 diş sarımsak
sirke,şeker,tuz
zeytinyağı
Yapılışı:
Patlıcanları alacalı soyup küp küp doğrayıp tuzlu suda 10 dk bekletip yıkayın.Patatesleride küp küp doğrayıp yıkayın.Sıvı yağda önce patatesleri sonra patlıcan ve biberleri kızartın.Bir tencereye domatesi rendeleyin şeker,tuz,sirke sarımsak ve zeytinyağı ilave edip pişirin.Pişen sosu kızartmanın üstüne dökerek servis yapın.

BEZE


Malzemeler:
3 Yumurta akı
3 Çay bardağı şeker
1 Fiske tuz
Yapılışı:
Yumurta akı,şeker ve tuzu bir tencereye alıp kısık ateşte kar haline gelene dek karıştırıyoruz,şekeri iyice eridikten sonra ocaktan alıp mikserle yoğun bir kıvam alana kadar çırpılır.Yağlı kağıt serilmiş tepsiye tatlı kaşığıyla şekil verdikten sonra 150 derece fırında 20 dk pişirilir.

23 Mayıs 2010 Pazar

TERBİYELİ KÖFTE


Malzemeler:
250 gr kıyma
1 Soğan rendesi
2 Kaşık pirinç(haşlanmış)
2 Kaşık un
Tuz,karabiber,maydanoz
Terbiyesi:
1 Yumurta sarısı
1 Limon suyu
Yapılışı:
Kıymanın içine soğan rendesi,haşlanmış pirinç,kıyılmış maydanoz tuz ve karabiber konulup iyice yoğrulur.Un derin bir kaba alınıp ceviz büyüklüğünde yapılan köfteler una bulanır.3 bardak su kaynatılıp kaynayınca köfteler içine atılır.Terbiyesi için yumurta sarısı ve limon suyu çırpılır,bir fincan köftenin suyundan ilave edilip karıştırılarak köfteye ilave edilir.istenirse üstne kırmızı biberli yağ yakılır.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails